Vaja läheb:
| Toiduaine | Kogus |
|---|---|
| Piima | 2,5dl |
| Pärmi | 25g |
| Suhkrut | 200g |
| Soola | 1tl |
| Jahu | 480g-520g |
| Võid | 200g |
| Kaneeli | Nii palju, kui meeldib |
| Kardemoni | 1 tl |
| Vaniljesuhkrut või ekstrakti | 1 tl |
| Hiiumaa maitseainesegu "Kohvi peale" kardemoniga | Nii palju, kui süda lustib |
| Muna | 1tk |
Valmistamine:
Hõõru pärm 100g suhkru ja soolaga vedelaks.
Kuumuta piim käeoojaks.
Vala segades pärmile juurde piim.
Lisa segule segades/sõtkudes juurde jahu ja 100g toasooja võid.
PS! Ma arvasin alati, et toasoe või on müüt, aga sellest päriselt tulevad pehmemad saiad, seega panna õhtu enne/hommikul või soojenema.
Sõtku kuniks näeb taigna moodi välja.
Kergita soojas kohas kuniks kahe- või kolmekordne.
Pane ülejäänud 100g toasooja võid kaussi koos 100g suhkruga, sega.
Sega juurde vanilje, kaneel, kardemon ja muu meelepärane maitseaine, panna võib julgelt, sest seda maitsekamad tulevad saiad.
Rulli tainas lahti.
Määri taignale suhkrusegu ja pudista peale veel kaneeli ja näiteks Hiiumaa kardemonisegu.
Keera tainas rulli, lõika niidi abil rull mitmeks väikseks rulliks.
OLULINE! Lase plaadil, rätiku all, veel 15 min kerkida, siis tulevadki mõnusad ja pehmed saiakesed.
Pintselda üle munaga.
Pane ahju 200 kraadi juurde 16 minutiks.